6. ročník
6. ročník

Aktuality

Přehlídka dětských pěveckých sborů byla vydařená navzdor nepřízni počasí

11.6.2012

Vážení sbormistři,
dovolte mi, abych Vám, zatím alespoň takto, upřímně poděkoval za přípravu sborů pro přehlídku v Lidicích. Snažili jsme se Vám všem připravit vystoupení a zázemí podle našich skromných finančních i technických možností a se zkušenostmi, které jsme za 6 ročníků získali, co nejlépe. Co se nevydařilo, bylo počasí a je otázkou co je horší, zda vedra při posledních dvou přehlídkách, či nedělní déšť. To mělo vliv na sledovanost ze strany diváků, ale odhadujeme, že během těch více jak dvou hodin vidělo vystoupení sborů minimálně 4 tisíce diváků, byť mnohdy jen nárazově. Usuzuji tak z toho, že muzeum v ten den navštívilo 3,5 tisíce návštěvníků a na pietním území se během piety a krátce po ní pohybovalo podle odhadu místních občanů 10-12 tisíc návštěvníků.
V nejbližších dnech Vám zašleme děkovný dopis, CD s fotografiemi a také sestřih záznamu přehlídky na DVD, který natočili profesionálové. Prosím o strpení, protože sestřih si vyžádá určitý čas, neboť jsme zároveň nechali dělat záznam piety i předchozího děkovného koncertu. Děkuji Vám za pochopení.
Budeme rádi, pokud nám napíšete své dojmy či náměty, které budou pro nás vodítkem pro další ročníky. Není tajemstvím, že jsme na prahu vážného rozhodnutí, zda v přehlídce pokračovat, protože provozní  finanční prostředky jsou nám stále více kráceny a sponzoringy se hledají neustále obtížněji. Uděláme však co je v našich silách, aby tato krásná novodobá tradice nezahynula.
Přeji Vám všem hodně úspěchů ve Vaší náročné, ale záslužné činnosti a těším se, že jsme se zde neviděli naposledy.

S úctou

JUDr. Milouš Červencl
ředitel Památníku Lidice


Aktualizováno: 6/14/2012 8:55:32 AM