5. ročník
5. ročník

Aktuality

5. ročník přehlídky dětských sborů "Světlo za Lidice" se vydařil

13.6.2011

V sobotu 11. června 2011 se uskutečnila pietní vzpomínka u společného hrobu zavražděných lidických mužů, po které následovala tradiční přehlídka dětských pěveckých sborů.
Po pietní vzpomínce proběhl 5. ročník přehlídky pěveckých sborů Světlo za Lidice, který zahájil tradičně 1. místopředseda Senátu P ČR Přemysl Sobotka a s úvodními písněmi vystoupila Aneta Langerová, která nad letošní přehlídkou převzala uměleckou záštitu. Její úvodní skladby, za doprovodu více jak 500 účinkujících dětí, byly nezapomenutelným, emotivním zážitkem nejen pro tisíce diváků, ale i pro samotné účinkující.
Ještě před zahájením přehlídky se sbormistři setkali s Př. Sobotkou, ředitelkou přehlídky E. Moučkovou a místostarostou obce Lidice T. Skálou. Přítomna byla i A. Langerová.
Již při tomto setkání potvrdila Aneta vysokou uměleckou úroveň sborů, jak si ji mohla ověřit při dopolední zkoušce. Samotný průběh koncertu byl na vysoké úrovni, děti zpívaly s nasazením a na přítomné diváky přenášely nefalšovanou radost, kterou jim zpěv přináší.
Společné sklady všech sborů a zkrácený program přehlídky prospěly spádu i značné sledovanosti diváky. K úrovni přehlídky přispěli svým profesionálním výkonem i tradiční moderátoři Jitka Moučková a Marek Veselý.
Všem účinkujícím včetně Anety Langerové, sbormistrům, doprovodu i organizačnímu výboru patří velký dík Památníku Lidice. A již nyní se můžeme těšit na ročník příští, jehož příprava bude zahájena na konci prázdnin.
 


Aktualizováno: 6/13/2011 2:44:12 PM