Aktuality

Přehlídka sborů "Světlo za Lidice 2009"

9.9.2009

Také 3. ročník prokázal u účinkujících i u drtivé většiny diváků svoji opodstatněnost.
Za všechny účinkující uvádíme výňatky z dopisů sbormistryň z Chebu a z Mohelnice:
 
„…píši Vám za pěvecký sbor Kopretiny z Chebu.Byli jsme rádi, že jsme se tohoto pietního aktu Světlo za Lidice účastnili. Děti si uvědomily to o čem se učí ve škole. V lidickém muzeu i některá děvčata plakala po přečtení dopisů lidických dětí. Celá prohlídka vydala za několik knížek. Malým zpěvákům jsem odpovídala na dotazy,,co to byl koncentrační tábor nebo co se s dětmi z Lidic stalo. Odjížděli jsme plné krásných a smutných zážitků. Vím,že celá akce byla pro vás pořadatele velmi náročná, ale vše klapalo. Chtěla bych všem poděkovat za krásné dva dny.“ Kůrková Eva a Kopretiny. 

 
„…chtěla bych Vám poděkovat za zážitek, který jste společně s paní Moučkovou a dalšími obětavými lidmi připravili pro děti z mého sboru.
 
Pobyt na akci Světlo za Lidice byl moc příjemný, plný nezapomenutelných dojmů (pan prezident, Lucie Bílá, muzeum atd.). Velmi se nám u Vás líbilo. Atmosféra památníku zapůsobila i na mé největší rošťáky. Byli hodní a v muzeu už ani nepromluvili. Myslím, že přesně toto by měli vidět a vědět všichni mladí lidé, aby se nenechali v životě ošálit nějakými primitivy s hesly. Přeji Vám hodně sil do Vaší záslužné práce!“ Zdeňka Jásenská, sbormistryně DPS Arietta ZUŠ Mohelnice
 
JUDr. Milouš Červencl
ředitel 


Aktualizováno: 9/9/2009 2:45:44 PM