8. ročník
8. ročník
host přehlídky
Pěvecký sbor Harmonie
Louny - Ústecký kraj
sbormistr Jiří Kurka
sbor je hostem přehlídky
Sbor byl založen v roce 2007.
Pěvecký sbor HARMONIE je sdružením amatérských zpěváků, které chce přinášet radost ze zpívání svým členům a rozdávat radost svým posluchačům. Vznikl v roce 2007. Jeho začátky a historie se však začaly již v sedmdesátých letech minulého století. 
HARMONIE má osmnáct členů z Loun a okolí, přičemž někteří z nich pamatují začátky existence sboru. V současné době zpívají ve sboru již i děti některých zpěváků z tehdejší doby. V repertoáru sboru jsou skladby od doby gotické až po současnost, skladby duchovní i světské, lidové i umělé. 
HARMONIE zpívá v kostelech i světských prostorách, při mších i koncertní vystoupení. Jejich počet se ustálil na patnácti až dvaceti ročně ve čtyřech programech. Vystupuje převážně v Lounech a v okolí Loun, ale postupně i v dalších okresech a absolvovala rovněž několik zahraničních vystoupení. 
Pěvecký sbor HARMONIE úzce spolupracuje se Základní uměleckou školou v Lounech a rovněž se spřátelenými sbory z lounska a mostecka, se sborem Václav ze Staré Boleslavi, sborem Česká píseň z Prachatic a Duchcovským pěveckým sborem.

získaná ocenění:

Kromě tradičních koncertních programů připravuje HARMONIE rovněž tematické programy. Nejúspěšnější bylo provedení průřezu operou Prodaná nevěsta Bedřicha Smetany. Při těchto akcích spolupracuje se souborem Cum amore z Loun. Sbor zpívá často při benefičních koncertech na podporu kulturních památek. Od roku 2012 je členem Spojených sborů Podkrušnohoří, které provedlo v září 2013 premiéru skladby Symfonia in honerem Jacobi Trautzli v oseckém klášteře.