8. ročník
8. ročník

Aktuality

8. ročník přehlídky Světlo za Lidice je už historií

16.6.2014

V pořadí již 8. ročník přehlídky dětských pěveckých sborů Světlo za Lidice byl zdařilý. Divákům se představilo 14 sborů z jednotlivých krajů, jako host vystoupil sbor Harmonie z Loun a zahájení patřilo naší přední zpěvačce Leoně Machálkové.  
 
Přehlídku tradičně zahájil místopředseda Senátu PČR Přemysl Sobotka, následovala státní hymna v provedení všech 550 zpěváčků a L. Machálkové, která přidala další dvě skladby ze svého repertoáru.
Přehlídku sborů uvedl dospělý smíšený sbor Harmonie z Loun a pak již přišla na řadu jednotlivá vystoupení dětských sborů a nádherná přehlídka byla zakončena opět společnou skladbou všech sborů.
Nezaujatý pozorovatel přehlídky mohl vidět skvělé výkony všech sborů, jejich nasazení i radost z toho, že mohou v Lidicích předvést to, co se za roky příprav naučily.
Poděkování patří, vedle všech účinkujících, ředitelce přehlídky Evě Moučkové a jejím kolegyním z organizačního štábu, všem sbormistrům, klavírním doprovodům, mistru zvuku a moderátorům Haně Heřmánkové a Jiřímu Vaníčkovi.
Za zmínku stojí i přítomnost ministra kultury Daniela Hermana při zahajovacím ceremoniálu přehlídky.
 
Už se těšíme na 9. ročník!


Aktualizováno: 6/16/2014 10:38:44 AM