Logo přehídky
Celostátní přehlídka
dětských pěveckých
sborů
Logo Památníku Lidice
Generální partner akce
Generální partner akce
Partneři akce

Řízení letového provozu České republiky
Česká podnikatelská pojišťovna a.s.
Logo Sahm s.r.o.
Logo RÜCKL CRYSTAL a.s. Logo ČSOB a.s.
Odborový svaz KOVO Logo fy. Zdeněk Lamer

Úvod Aktuality Program Sbory Dokumenty Kontakty
Pravidla

CELOSTÁTNÍ PŘEHLÍDKY DĚTSKÝCH PĚVECKÝCH SBORŮ
"SVĚTLO ZA LIDICE 2008"

Čl. I
Základní ustanovení

  1. Celostátní přehlídka dětských pěveckých sborů "Světlo za Lidice 2008" (dále jen "přehlídka") je určena pro děti a mládež z celé republiky, a jejím cílem je přispět k uctění památky občanů středočeské obce Lidice, zavražděných německými nacisty v roce 1942 a k prohlubování vědomí nejmladší generace o těchto historických událostech.
  2. Přehlídka je organizována pod osobní záštitou předsedy Senátu Parlamentu ČR Přemysla Sobotky a s podporou Ministerstva kultury ČR a Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy.
  3. Uměleckou záštitu nad přehlídkou převzala Lucie Bílá.
  4. Přehlídka je určena pro dětské pěvecké sbory ve věku dětí od 6 do 18 let a je nesoutěžního charakteru.
  5. Generálním partnerem tohoto ročníku je Kladno Energy Businesses.
  6. Partnery přehlídky jsou Řízení letového provozu ČR, s.p. • Česká podnikatelská pojišťovna a.s. • Ing. Jana Bobošíková, poslankyně EP • Sahm s.r.o • Rückl Crystal, a.s. • ČSOB a.s. Kladno • ČMKOS KOVO • OV ČSBS Kladno • ZO ČSBS Lidice • LAMER s.r.o.

Čl. II
Organizace přehlídky

  1. Přehlídku vyhlašuje Památník Lidice ve spolupráci s Obecním úřadem Lidice a pěveckým sborem Sluníčko při 5. ZŠ v Kladně (dále jen "vyhlašovatelé").
  2. Pro druhý ročník přehlídky bude výběr sborů proveden ve spolupráci s krajskými hejtmany, kteří by měli doporučit reprezentanta jejich kraje.
  3. Přehlídka sborů se uskuteční v Památníku Lidice dne 14. června 2008 jako součást doprovodných programů v rámci pietní vzpomínky.
  4. Přehlídky se zúčastní 14 pěveckých sborů, reprezentujících jednotlivé kraje České republiky.
  5. Každý soubor se bude v rámci přehlídky presentovat programem v trvání maximálně 15 minut.

Čl. III
Předmět přehlídky (tématický okruh)

  1. Obsah skladeb by měl odrážet nejen úctu k samotnému pietnímu místu, ale i obecně úctu k životu a jeho hodnotám, ke svobodě a toleranci.

Čl. IV
Orgány přehlídky

  1. Orgány soutěže jsou:
    1. vyhlašovatelé přehlídky,
    2. ředitel přehlídky,
    3. sekretariát přehlídky.
  2. Vyhlašovateli přehlídky jsou organizace uvedené v čl. II, bodu 1. Ve své činnosti se řídí těmito Pravidly. Vydávají Pravidla přehlídky. Koordinují a kontrolují činnost ředitele, sekretariátu a tajemníka přehlídky.
  3. Ředitele přehlídky (dále jen "ředitel") jmenují pro každý ročník vyhlašovatelé. Ředitel dohlíží na dodržování Pravidel přehlídky, zúčastňuje se jednání vyhlašovatelů přehlídky a plní další úkoly vyplývající z Pravidel přehlídky.
  4. Sekretariátem přehlídky je pracoviště Památníku Lidice se sídlem v Lidicích, PSČ 273 54, tel.: 312253680, e-mail: lidice@lidice-memorial.cz), fax: 312253063. Sekretariát přehlídky plní úkoly stanovené Pravidly přehlídky při přípravě i organizaci přehlídky a její propagaci. Sekretariát přijímá přihlášky do přehlídky, eviduje je, kontroluje jejich formální správnost a úplnost, stvrzuje přijetí přihlášek, které splňují podmínky a vrací přihlášky, které jsou neúplné, nemají stanovené náležitosti.

Čl. V
Ocenění účastníků přehlídky

  1. Sbory, které se zúčastní přehlídky, obdrží od vyhlašovatelů účastnický diplom a skleněnou růži jako věčný symbol Lidic.
  2. Všichni účinkující obdrží od vyhlašovatelů upomínkové předměty.
  3. Ocenění budou předána osobně v průběhu přehlídky vyhlašovateli a ředitelem soutěže.
  4. Vedoucí souborů budou před přehlídkou oficiálně přijati předsedou Senátu PČR, zástupci partnerů a starostou obce Lidice.

Čl. VI
Závěrečná ustanovení

  1. Změny v pravidlech lze provádět jen se souhlasem všech vyhlašovatelů.
  2. Tato pravidla nabývají platnosti dnem podpisu všemi vyhlašovateli.

V Lidicích dne 5. 10. 2007